Daun Kari Tahan Lama

Mula-mula cuci daun kari dengan air. Selepas itu ceraikan daun kari itu dari tangkainya dan simpan di dalam bekas kedap udara. Daun kari akan tahan lebih lama dan boleh digunakan bila-bila masa.

2 ulasan:

Master Oogway berkata...

Hi, sori nak tanya sikit pasal daun kari ni. I ada masalah bila goreng daun kari. Minyak selalu ' meletup ' bila daun kari masuk kuali. Dapur I jadi berasap dan lantai berminyak. Masalah ni leceh lah. Ada tak tips tips yang berkesan untuk mengelakkan minyak meletup ketika goreng daun kari ? ( Selain daripada tutup kuali dengan penutup ? )

Master Oogway berkata...

Hi, sori nak tanya sikit pasal daun kari ni. I ada masalah bila goreng daun kari. Minyak selalu ' meletup ' bila daun kari masuk kuali. Dapur I jadi berasap dan lantai berminyak. Masalah ni leceh lah. Ada tak tips tips yang berkesan untuk mengelakkan minyak meletup ketika goreng daun kari ? ( Selain daripada tutup kuali dengan penutup ? )

Copyright © 2008 - Petua Dapur - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template - Optimise by AdsenseBlogTemplate